dissabte, 1 de juny del 2013

20. Comentari cartell publicitari


El que veiem aquí sobre és un cartell publicitari que va fer l'empresa McDonalds. El lema era "cuidar-nos ja des de ben petits amb la dieta mediterrània", de les més saludables del planeta. El que vol representar McDonalds amb aquesta foto és la tendresa i innocència dels ulls del nadó contrastada amb l'hamburguesa, en comptes del pit de la seva mare, simbolitzant (i simulant) ser una font saludable per fer créixer els més petits.

Des del punt de vista tècnic podem dir que han utlitzat una clara regla de terços per centrar tota l'atenció a la part esquerra de la imatge. La il·luminació, en clau alta i artificial, ens vol fer veure la bellesa del petit nadó i la bona qualitat de l'hamburguesa (si fos en clau baixa, ens donarien a entendre un missatge diferent). Sobre els colors veiem que són vius i força cridaners; a més, hi ha similitud de gamma entre el logotip del McDonald's, l'hamburguesa, el nadó i el fons vermell de la imatge. Han utilitzat un enfocament selectiu remarcant els ulls amb la mirada, la boca i el nasset mamant, i l'hamburguesa; ho han pogut aconseguir mitjançant dos tècniques: o tancant el diafragma, o retocant pel propi photoshop. Sobre els plans observem que és un primeríssim primer pla, enfocant amb la càmera lateral respecte a la cara del petit.

Finalment, he triat aquesta imatge perquè des d'un principi em va impactar moltíssim; per una part, per la innocència que desprèn, i, per l'altre, per la barra que té aquesta empresa en fer aquests cartells publicitaris sabent la quantitat de porqueria que hi ha en el seu menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada